El Resplandor

In Glogpedia

by martosjimmy
Last updated 5 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Film Report

Toggle fullscreen Print glog
El Resplandor

CRÍTICA

Fitxa TècnicaDirecció: Stanley KubrickProducció: Stanley KubrickGuió: Stanley Kubrick, Diane JohnsonBasada en: El resplandor de Stephen KingMúsica: Wendy Carlos, Rachel ElkindFotografia: John AlcottMuntatge: Ray LovejoyProtagonistes:Jack Nicholson - Jack TorranceShelley Duvall - Wendy TorranceDanny Lloyd - Danny TorranceScatman Crothers - Dick Hallorann

La primera vegada que la vaig veure, em vaig quedar tan impressionada, que vaig haver de veure-la diverses vegades més per fixar-me millor en els detalls. Sens dubte, la millor pel·lícula de terror que he vist. El que més m'agrada de la pel·licula són les escenes del nen amb el correcamins i l'escena en què Jack trenca la porta amb la destral. També m'encanta les cares espantoses que posa Jack Nicholson, fins i tot em fa més por ell que la història. El que no m'agrada gens és el doblatge de la veu al castellà, el trobo penós.

Del subgènere de terror psicològic.

LA RESPLENDOR

Dades i XifresPaís: Estats UnitsAny: 1980Gènere: TerrorDurada: 146 min.

És una de les millors pel·lícules de terror.

Un home anomenat Jack es trasllada amb la seva dona i el seu fill a un hotel de la muntanya per ocupar-se de la vigilància, el manteniment i per aprofitar a escriure la seva novel·la durant l'hivern. Però a mesura que passen els mesos comença a patir trastorns de personalitat que el converteix cada vegada més en un home violent i sonat, a causa dels fantasmes que l'envolten i l'ambient maligne del lloc. Es torna tan malvat que té el desig de matar la seva pròpia família. Però al final la seva dona i el seu fill s'escapen i Jack mor congelat quan intenta matar el seu fill.

ARGUMENT

SABIES QUE...

L'escena en què Jack Nicholson diu: "Aquí està Jack!", Kubrick la va repetir 157 vegades, amb el què es va convertir en una de les escenes més repetides del cinema.Li van dir a Danny que havia treballat en una pel·lícula de terror després d'acabar-la.El Doblatge espanyol era tan horrible que es va considerar el pitjor doblatge del cinema.

Kubrick va voler com a protagonista a Jack Nicholson, a Robert De Niro o a Robin Williams. Al final va agafar a Jack Nicholson, ja que quan va veure a Robert de Niro a "Taxi Driver" li semblava massa exagerat per al paper i quan va veure a Robin William en "Mork & Mindy" li semblava poc expressiu.


Comments

    There are no comments for this Glog.