El Renaixement

In Glogpedia

by laia777569d03df84d6f
Last updated 5 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
European history

Toggle fullscreen Print glog
El Renaixement

El Renaixement

Era el setè fill dels onze que arribarien a tenir Francisca Suárez de la Concha i Francisco Luis de Victoria, qui va morir quan el compositor tenia tan sols 9 anys. Amb 10 anys, el 1558, es va convertir en petit cantor de la catedral d'Àvila. Allí va iniciar els seus estudis musicals de teoria del cant pla, contrapunt i composició, exercitant-se també en la pràctica del teclat sota la direcció dels mestres Jerónimo de Espinar, Bernardino de Ribera, Juan Navarro i Hernando de Isasi fins als 18 anys, el 1566.

Miquel Àngel va néixer el 6 de març del 1475 a Caprese, una vila de la Toscana prop d'Arezzo.Va ser el segon de cinc fills, tots mascles, de Lodovico di Leonardo di Buonarroti di Simoni i de Francesca di Neri del Miniato di Siena.

Martí Luter va ser un teòleg, frare catòlic de l'Orde de Sant Agustí i reformador religiós alemany; en les seves ensenyances es va inspirar la Reforma Protestant. Va inaugurar la doctrina teològica i cultural anomenada luterana i va influir en les altres tradicions protestants. La seva exhortació perquè l'Església tornés als ensenyaments de la Bíblia va impulsar la transformació del cristianisme i va provocar la Contrareforma, com es coneix la reacció de l'Església Catòlica Romana enfront de la Reforma protestant.

Juan del Encina va ser un poeta, músic i autor de teatre espanyol de l'època dels Reis Catòlics. És conegut per a la seva canço Triste España de la qual els primers versos diuen:Triste España sin ventura, todos te deben llorar, Despoblada d'alegría,para nunca en ti tornar.

Mateu Fletxa el Vell fou un compositor català del Renaixement. La seva principal contribució va ser la creació del gènere musical de l'ensalada: composicions polifòniques que utilitzen alguns elements del llenguatge contrapuntístic provinent tant del madrigal com de la música religiosa, per a quatre o cinc veus, i que combina elements dramàtics i còmics, i populars i cultes.

Felip II de Castella dit el Prudent (Valladolid, 21 de maig de 1527 – L'Escorial, 13 de setembre de 1598) va ser monarca d'Espanya des de 1556 fins a 1598. Va ser també el primer monarca de la casa d'Àustria a esdevenir rei de Portugal, a partir de 1580.

Bonifacio (680-754) sant i màrtir anglès. Anomenat en llatí Bonifacius, 'aquell que fa el bé', el seu veritable nom era Wynfrith, Winfrith o Winfrid (amb el mateix significat en anglosaxó); també era conegut com Bonifacius Moguntinus o de Magúncia; per aquesta denominació apareixen seves obres a la Patrologia Llatina.

eonardo da Vinci va néixer el dissabte 15 d'abril del 1452, «a la tercera hora de la nit», tres hores després de l'Ave Maria, és a dir, les 22 hores 30 minuts,[7] al castell de Vinci, prop de Florència, d'una relació amorosa il·legítima entre el seu pare, Messer Piero Fruosino di Antonio da Vinci, notari, canceller i ambaixador de la República florentina, que descendia d'una rica família de notables italians, i la seva mare, Caterina, una humil filla de pagesos del petit poble toscà d'Anchiano, situat a dos quilòmetres de Vinci,[8] en el territori de Florència.

Galileo Galilei, conegut als països de parla catalana com Galileu (Pisa, 15 de febrer de 1564) va ser un físic, matemàtic, i filòsof toscà que va tenir un paper important durant la revolució científica. Va millorar el telescopi, i per tant, l'observació astronòmica, i va donar suport a la teoria heliocèntrica de Nicolau Copèrnic. De vegades, se l'anomena "el pare de l'observació astronòmica", el "pare de la física moderna" el "pare de la ciència",i el "pare de la ciència moderna"


Comments

    There are no comments for this Glog.