El Primer Vehicle Autopropulsat de Da Vinci

In Glogpedia

by niinavb
Last updated 8 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Inventors and Inventions
Grade:
1

Toggle fullscreen Print glog
El Primer Vehicle Autopropulsat de Da Vinci

(Vinci, Toscana, 1452 - Amboise, 1519)Va ser un artista florentí i un home d'un esperit universal. També va ser científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte, urbanista, naturalista, músic, poeta, filòsof i escriptor.Va ser alumne cèlebre del pintor florentí Andrea del Verrocchio. Els seus primers treballs importants van ser realitzats al servei del duc Lluís Maria Sforza a Milà. Posteriorment va treballar a Roma, Bolonya i Venècia, i va passar els seus últims anys a França, on va ser convidat pel rei.Sovint es parla d'ell com de l'arquetip i el símbol de l'home del Renaixement, i ha estat considerat un dels pintors més destacats de tots els temps, i potser la persona més polifacètica i talentosa en un major nombre diferent d'àmbits.Els dissenys de da Vinci per a un vehicle autopropulsat van ser revolucionaris per a la seva època.

"El primer vehicle autopropulsat de la història"

COM FUNCIONAVA?Aquest carro de fusta, d'1,68 m de llargada per 1,49 m d'amplada, s'accionava per l'acció d'uns ressorts en espiral acoblats a unes rodes dentades; és a dir, funcionava com una joguina de corda. Es movia en el sentit de les agulles del rellotge i les molles feien girar les rodes en la direcció oposada a la qual havien d'anar.

QUIN IMPACTE HA TINGUT EN LA HUMANITAT?Podem dir que Leonardo da Vinci va adelantar-se a la humanitat, la qual va haver d'esperar la invenció de la màquina de vapor i dels motors de combustió interna per poder veure alguna cosa similar al seu "cotxe". Tot i que el carro no va passar de l'esbós -ja que, en aquell moment, no va ser construit (n'hi ha que diuen que perquè no disposava dels materials adequats)-, d'haver-ho sigut, mols aparells útils l'haurien seguit al cap de poc. Es diu, tot i això, que és l'antecessor del cotxe actual i, a més, com que no necessitava un conductor, també és el primer vehicle robot.

EL VEHICLE AUTOPROPULSAT DE DA VINCI

Dissenyat el 1495

Leonardo da Vinci

EVOLUCIÓ AL LLARG DE LA HISTÒRIAAquest carro, tenint en compte que és considerat l'avantpassat llunyà del cotxe actual, ha evolucionat molt:Va ser l’invent que va permetre que posteriorment es creessin els automòbils, ja que un automòbil és un carro a on se li ha substituït l’antic sistema de propulsió per un motor. El creador reconegut del primer automòbil va ser el Sr. Nicholas-Joseph Cugnot (el 1769), però altres inventors com, a més de Leonardo Da Vinci, Isaac Newton, ja havien intentat desenvolupar vehicles autopropulsats..

1. Etapa de la invenció2. Etapa veterana3. Etapa del llautó4. Etapa d'Època5. Etapa preguerra6. Etapa moderna.

1.

5.

2.

4.

3.

6.


Comments

    There are no comments for this Glog.