El Missatge De Jesús

In Glogpedia

by sergiserrano
Last updated 8 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
Religious Studies
Grade:
10

Toggle fullscreen Print glog
El Missatge De Jesús

Jesús va néixer a Betlem (o potser a Natzaret) entre els anys 7-5 aC. La seva mare es deia Maria i estava casada amb Josep, que probablement tenia alguna relació amb la descendència de David. De les úniques coses que es saben de la infantesa i els primers anys de Jesús és que va viure i créixer en el si d'una piadosa família rural jueva de Natzaret, una petita població de la Baixa Galilea. Treballava com a artesà de la fusta i de pedra i no va casar-se mai. La seva llengua habitual era l'arameu.

La Paràbola del sembrador

El principal missatge de Jesús era definir el Regne de Déu, on es troba, que és, per a qui...Déu, en la religió jueva, és el creador de tot. Jesús parteix d'aquesta idea, i el que té de diferent és que per ell Déu és pare de tothom, i Jesús es el seu fill com tota la gent del món i entre ells tots són germans.El mitjà més carecterístic per el seu anunci eren les paràboles, que són històries que neixien de la vida quotidiana dels seus oients.

Resurrecció

Aquesta paràbola, metafòricament es refereix a les diferents formes d'interpretar la paraula de Déu

Durant la darrera nit amb els seus deixebles, el cercle més proper a Jesús i que havia reunit al llarg del seu pelegrinatge a Galilea, va ser detingut, judicat, crucificat i sepultat pels jueus i es creu que amb ajuda dels romans, segons el Nou Testament. Jesús, el tercer dia d'haver mort va resucitar, ja que els seus deixebles van trobar el seu sepulcre sense la presència del seu cos i també van existir experiències de diferents aparicions. La resurrecció és i serà un objecte de fe pels creients.

El Regne de Déu

El Regne de Déu era el centre de predicació de Jesús, que es refereix a la intervenció de Déu en la història de la humanitat. Jesús anunciava el Regne de Déu com una situació imminent o ja iniciat. El Regne de Déu és l'àmbit on Déu és present, on la huminitat troba ple sentit. Per això Jesús demana als qui l'escolten una conversió perquè la plenitud no és lluny si es creu en l'Evangeli (Bona notícia de Jesús)

El missatge de Jesús

Biografia

El missatge

Poc abans de l'any 30, Jesús va entrar en el moviment de Joan Baptista, el seu missatge parlava del judici de Déu i cridava a la gent a preparar-se per la vinguda del Regne de Déu.Era característic de la seva activitat del baptisme en el riu Jordà com a signe de conversió.Jesús va estar relacionat en una primera etapa amb Joan, que el va batejar ell en el Jordà, i del qual va arribar a ser deixeble.

Probablement l'any 28 dC. Jesús es va separar de Joan i va començar la seva pròpia activitat. El seu àmbit d'actuació era Galilea, tot i que va anar algun cop a Jerusalem, ja que en la seva religió era costum.El temps d'activitat de Jesús va ser d'uns tres anys i la gent que difonia més el seu missatge era la gent marginal de l'època com els leprosos, malalts... Per això a Jesús se li atribueixen una sèrie de miracles.La predicació de Jesús i les seves guaricions van provocar una gran expectació tot i que al cap d'un temps l'entusiasme popular es va refredar ja que pensaven que seria un lideratge més polític

La paràbola es troba en els tres Evangelis sinòptics, Mateu 13:1-9, Marc 4:1-9 i Lluc8:4-8

''1 Aquell dia, Jesús va sortir de la casa i es va asseure vora el llac. 2 Es reuní tanta gent entorn d'ell, que va haver de pujar en una barca i s'hi assegué. La gent es quedà vora l'aigua. 3 Ell els va parlar llargament en paràboles. Deia:''


Comments

    There are no comments for this Glog.