El justícia

by SantiagoLopez7
Last updated 2 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Literature

Toggle fullscreen Print glog
El justícia

Núria ArnauMarc FerràCristina GadeaSantiago LópezMaster Universitari en Professor d'Educació Secundaria

OBJECTIUS

CONTINGUTS

AVALUACIÓ

Els quatre mosquetersComplements per a la formació disciplinar

AI, DEU COM NO M'HA FET ARBREAi, Déu com no m’ha fet arbre perquè no sentís dolor, i lo cor de pedra marbre perquè no sabés d’amor!Guanyara, sent insensible, lo que perd en sentiment, perquè sent tan gran turment que lo viure és impossible; i així, volguera ser arbre o alta cosa pitjor, i lo cor de pedra marbre perquè no sabés d’amor.

El Sant Ofici reclama la col·laboració de Pere Blasco, justícia de la vila d’Ontinyent. La decisió d’ajudar-los li planteja molts dubtes morals, però oposar-se als inquisidors, a les acaballes del segle XVI, és una de les accions més temeràries que es poden dur a terme. Jaume, un filòleg dels nostres dies que descobreix accidentalment la possibilitat de viatjar a través del temps, apareix de sorpresa en aquest escenari i aconseguirà allotjar-se en la casa del justícia. La seua mirada incrèdula ens descobreix com es desenvolupa aquest episodi, alhora que ens mostra com era la vida quotidiana en un moment en què les institucions genuïnament valencianes i la llengua i la cultura pròpies estaven en decadència.

EL JUSTÍCIA

EL JUSTICIAVaig continuar tot decidit a veure el final, l'alcavor feia per aquell punt un recolze cap a la dreta. Va ser just en aquell moment que va vindre no sé d'on una ventada que em va aclaparar. Se'm van posar els pèls de punta i tot el cos em va tremolar de dalt a baix. Em vaig quedar blanc com la paret. Si em punxen en aquell moment no em trauen ni una gota de sang. No va passar res més, em vaig asserenar i vaig continuar. Al cap d'uns cinquanta metres més, vaig albirar al fons una tènue llum que em va encoratjar. Havia arribat a l'altre extrem. Amb les passes més lleugeres em vaig encaminar cap a fora.

BIBLIOGRAFIA

Producte final

JustificacióEl Justícia és un llibre adreçat a 4rt d'ESO que tracta diversos temes: amor, acció, intriga i emoció. Per tant, aquests tòpics poden atraure els estudiants i motivar-los per llegir. A més a més, es poden sentir identificats, ja que l’espai en què ocorre la història és real perquè se situa a Ontinyent i, una part del nus, València. També cal ressaltar el fet que la narrativa i, més concretament el conte, és un gènere que atrau els joves.A més a més, considerem que El justícia és un llibre multidisciplinari perquè les i els estudiants descobreixen el context històric del segle XVI mentre llegeixen; per tant, també estan aprenent història.Finalment,també coneixeran els escriptors famosos que ixen en l’obra, com són Anselm Turmeda i Joan Timoneda, dos escriptors coneguts de la literatura catalana del segle XVI. Consegüentment, associaran dos autors pocs coneguts a l’ESO amb el període del conte.


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.