Edat moderna

In Glogpedia

by tristanpoua
Last updated 6 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
World History

Toggle fullscreen Print glog
Edat moderna

Edat ModernaAvenços científics i tecnològicsBy Tristán Pou

Introducció:

L'edat moderna va ser un període de grans descobriments geogràfics per mitjà de la navegació. En aquest pòster veurem els avenços científics i tecnològics més importants de l'època, que van permetre tot el que va passar, i les persones que els van descobrir.

NavegacióEls descobriments més importants van ser la bruixola i l'astrolabi, que van permetre al mariner orientar-se de manera més precissa. El sextant, per exemple, permetia saber la latitud en la que es trobava un sabent-hi l'hora i la posició del Sol.

AstronomiaGalileo Galilei va ser un dels principals impulsors de l'astronomia. Va millorar el telescopi i va ser la primera persona en utilitzar-lo per observar el cel.

CulturaEl Leonardo da Vinci va ser un artista i científic italià que es va caracteritzar principalment pel seu pensament absulutament renaixentista. Amb obres com la Mona Lisa, va ser un gran impulsor de l'art a Europa i els seus descobriments tan antropològics com tecnològics van ser imprescindibles per el futur de la ciència europea.

ComunicacióLa impremta va ser un dels invents més importants de la nostra història en termes de comunicació. Fins que Johannes Gutenbergn no va fer el seu invent, el coneixement estava en mans d'uns pocs que eren els privilegiats i els monjos.

Els monjos escrivien tot el que sabien a mà en grans volums que es guardaven als monestirs i les grans biblioteques.

IndustriaDurant l'Edat Moderna, una de les industries que més va crèixer va ser la tèxtil. El perfeccionament dels tel·lars va permetre fàbricar més. Les importacions de cotó des d'Amèrica van substituir la llana, que era més gruixuda i dificil de treballar. Y més tard, la màquina de vapor va subsitituir l'energia humana per mecànica a l'hora de filar.

MedicinaDurant l'edat moderna, es van produir moltes guerres: civils, de conquesta, entre països, etc. A les batalles, que es tornaven en masacres, es produien moltes morts les quals podien haver estat evitades. Però com les tècniques curatives eren molt rudimentàries, la gent moria de dolor quan, per exemple, quan se'ls tractaven les ferides amb oli calent o metal roent. L'Ambroise Paré, un cirurgià, va descobrir una tècnica de curació de ferides mitjançant un ungüent que era molt més efectiu i menys doloròs; i una manera alternativa de lligament de les arteries quan s'amputava alguna part del cos. Aquest home va suposar un gran avanç en la medicina i la cirugia.

Llunes de Júpiter


Comments

    There are no comments for this Glog.