Drama (επιμέλεια Τραχανίδου Ελένη)

by efthymia
Last updated 8 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Other

Toggle fullscreen Print glog
Drama (επιμέλεια Τραχανίδου Ελένη)

Ρομαντικές ταινίες δράσης είναι ταινίες που συνδιάζουν ρομαντική κωμωδία και δράση. Παραδείγματος χάρη Killers , Mr & Mrs Smiths κτλ.

Eleni , Xristina Despoina, Fwkiwn, Giwrgos, Xristos

Drama-Romance

Love

Ρομαντικό θρίλερ είναι ένα άλλο είδος αυτής της ευρύτερης κατηγορίας που συνδυάζει στοιχεία ρομάντζου και θρίλερ. Γνωστές ταινίες ,το Φάντασμα Της Όπερας , The Bodyguard, The Tourist .

Ταινίες με ερωτευμένους (ή ταινίες ειδυλλίων) είναι οι ρομαντικές ιστορίες αγάπης που καταγράφονται σε οπτικά μέσα για την προβολή τους σε θέατρα και στην τηλεόραση .Εστιάζουν σε πάθος , συγκίνηση και την τρυφερή ρομαντική συμμετοχή από τους κύριους χαρακτήρες, και το ταξίδι τους συνοδεύεται από πραγματικά ισχυρή, αληθινή και καθαρή ρομαντική αγάπη η οποία μεταφέρεται μέσα από τη φιλία , τη χρονολόγηση την ερωτοτροπία ή το γάμο. Η πλοκή των ταινιών ρομάντζου έχει ως κύριο πεδίο εστίασης την ερωτική ιστορία ή την αναζήτηση για την αγάπη. Περιστασιακά, οι πρωταγωνιστές των εκάστοτε ρομαντικών ταινιών αντιμετωπίζουνε εμπόδια, όπως οικονομικά , σωματική ασθένεια, διάφορες κρίσεις ψυχολογικών περιορισμών ή συγγενών που απειλούνε να τους χωρίσουν. Όπως σε όλες τις αρκετά ισχυρές και στενές ερωτικές σχέσεις, οι εντάσεις της ζωής τους παράλληλα με τους πειρασμούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν μέρα με τη μέρα,(από απιστία), καθώς και οι διαφορές στην συμβατότητα εισχωρούν στην πλοκή των ρομαντικών ταινιών. Οι ρομαντικές ταινίες συχνά ασχολούνται με τα βασικά θέματα της αγάπης με την πρώτη ματιά, την αγάπη χωρίς ηλικιακά ταμπού, βασανιστική, συναισθηματική, πνευματική, απαγορευμένη, σεξουαλική, παθιασμένη, θυσιαστική, εκρηκτική, καταστροφική, τραγική ή και ανεκπλήρωτη αγάπη. Οι ρομαντικές ταινίες εξυπηρετούν την ανάγκη του θεατή να «ξεφύγει» από τη καθημερινότητα του και να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του ιδιαίτερα όταν ο ζευγάρι καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που τους παρουσιάζονται και τελικά χαίρονται την αγάπη τους η οποία αποκορυφώνεται μέσω του τελικού φιλιού. Στις ρομαντικές τηλεοπτικές σειρές, η εξέλιξη αυτών των σχέσεων διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια πολλών επεισοδίων, και διαφορετικοί χαρακτήρες μπορούν να συνδεθούν σε διάφορα ρομαντικά σενάρια.Παρά το γεγονός ότι πολλές ταινίες μπορεί να απευθύνονται στο γυναικείο κοινό , αυτό δεν είναι καθοριστικό χαρακτηριστικό μιας ρομαντικής ταινίας.Το ρομαντικό δράμα είναι μια από τις πλευρές τις αγάπης. Η πλοκή συνήθως περιστρέφεται γύρω από ένα πρόσκομμα που εμποδίζει την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων.Η μουσική χρησιμοποιείται συχνά για να δείξει τη συναισθηματική διάθεση και να απομονώσει το ζευγάρι.Μερικά παραδείγματα από ρομαντικές ταινίες δράματος είναι Falling in Love ,Κασαμπλάνκα , Last Tango in Paris.Ρομαντικές κωμωδίες είναι ταινίες με ανάλαφρα χιουμοριστικά σενάρια, με επίκεντρο τα ρομαντικά ιδεώδη. Όπως As Good As It Gets , It Happened One Night , When Harry Met Sally και πολλά άλλα.


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.