DRAC DE KOMODO

In Glogpedia

by classepeggy
Last updated 5 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Zoology

Toggle fullscreen Print glog
DRAC DE KOMODO

Viu a les illes d'Indonèsia, a Àsia. El drac de Komodo va ser descobert al 1911 quan un pilot estrellà el seu avió a les illes de Indonèsia. Viuen a les zones de la sabana i bosc d'aquestes illes volcàniques.

COSTUMS I CURIOSITATSEscala als arbresi neda molt bé.El Drac de Komodo viu fins els 30 anys.Té unes glàndules verinoses que expulsen una saliva tòxica, així paralitzen a les seves víctimes.Les seves dents són molt afilades i molt potents.

Per què està en perill?Perquè destrossem el seu hàbitat, també per la caça furtiva de les seves preses o pel tràfic il·legal d'animals de companyia.A la llista vermella té un grau vulnerable. Actualment hi ha entre 5000 i 6000 exemplars però la majoria són al parc de Kómodo.

DRAC DE KOMODO

QUÈ MENJA?El drac de komodo és carronyaire, també menja petits mamífers, porcs i búfals. És un animal carnívor.

DescripcióEl drac de komodo [ el seu nom científic és Varanus komodoensis) pesa entre 70 i 140kg. Els dracs de Komodo poden fer fins a 3 metres i mig. Es una espècie de Saurópsido.És de color gris o de color cafè. Pot veure fins a 300 metres, El drac de Komodo és el rèptil més gran del món i per tant, un animal vertebrat.

És una animal ovípar. La incubació és de 8 mesos i pon cada vegada de 20 a 40 ous. Les cries neixen al cap de 8 o 9 mesos.


Comments

    There are no comments for this Glog.