Dohányzás

In Glogpedia

by baratanettb568b757884758
Last updated 4 years ago

Discipline:
Health & Fitness
Subject:
Health

Toggle fullscreen Print glog
Dohányzás

Ne dohányozz!

Füstszag: A dohányos ember lehelete, haja, bőre, ruhája, autója, lakása, sőt még személyes tárgyai is átveszik a füstszagot, ami a nem dohányzók számára különösen visszatetsző lehet.A dohányzás káros hatásai a környezetre:A legtöbb egészségügyi és környezeti kárt természetesen a cigarettafüst okozza, de a dohánytermesztésnek is vannak környezeti hatásai: elveszi a helyet a természetes növényzet és az élelmiszer-termelés elől. Az eldobott cigarettacsikk is veszélyes lehet, mert tüzet okozhat. Akár erdőtüzet is, ami komoly természetvédelmi kárt jelent.

Milyen egészségügyi hatásai vannak a dohányzásnak?A dohányzás leggyakrabban szív- és tüdőbeteg-ségekhez vezet, valamint szívinfarktushoz és agyvérzéshez is. Az impotencia valamint az alulfejlett baba kialakulásának jelentős kockázati tényezője. Bizonyított, hogy a dohányzás a szervezet anyagcsere-folyamatait, a vitamin és ásványi-anyag háztartást, a hormonok és enzimek működését, valamint a gyógyszerek hatékonyságát is befolyásolja. A dohányzás felgyorsítja az öregedési folyamatot.

Halálozási arányok:Becslések szerint a dohányzás a 20. század folyamán 100 millió ember halálát okozta. A dohányzást a korai halál egyik fontos okaként jellemzik. Jelenleg 5,4 millió haláleset következik be évente.Passzív dohányzás: A passzív dohányzásról szokás azt mondani, hogy akár kétszerte károsabb, mint az aktív.

A dohányzás korai halálhoz vezethet!Ön is így szeretne kinézni?


Comments

    There are no comments for this Glog.