Digital Storytelling

In Glogpedia

by nawya
Last updated 6 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Book Reports

Toggle fullscreen Print glog
Digital Storytelling

Grupa Čuvari prirode s učiteljicom Vesnom Rogić u MJESECU BORBE PROTIV OVISNOSTI (15.11.-15.12.) izradili su plakat kojem je cilj osvješćivanje učenika i javnosti o problemu zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, kao i poticanja našeg društva na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga.

20. 11. 2015. obilježili smo MEĐUNARODNI DAN DJEČJIH PRAVA i 26. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta. Roditelji su u petak 20.11.2015. u 16.00 sati mogli pogledati izložbu „Istražujmo dječja prava“ u prostoru naše škole koja je nastala u sklopu projekta Građanin. Učenici nižih razreda učili su o dječjim pravima kroz razne zanimljive aktivnosti. Učenici prvih razreda izrađivali su cvjetove i leptire koje su ukrašavali svojim fotografijama, drugi razredi su opcrtali svoje obrise i u njih napisali zanimljivosti o sebi, treći razredi su se pretvorili u male čarobnjake i djeci koja nemaju ono što imaju oni pokušali podariti kroz dječje poruke. Četvrtaši su ukrasili posebne kutijice s "blagom" u koje su spremili predmete koji ih asociraju na neko dječje pravo (npr. knjiga za pravo na školovanje, kutijica od nekog lijeka za pravo na liječničku pomoć, neka igračka na pravo za igru, itd.).

OBILJEŽILI SMO

U emisiji školskog radija "Đure" radijski novinari su 30.10.2015. pročitali tekst koji je priredio vjeroučitelj Mileo Todić te smo tako obilježili blagdan Svih svetih.

POSJETILI SMO

Učenici petih razreda sa svojim učiteljima posjetili su Tehnički i Arheološki muzej 12.11.2015.godineKrenuli smo na izlet 9.45. Prvo smo išli u Tehnički muzej. Bili smo u Planetiraju. Vidjeli smo zvijezde, Velika i Mala kola… Kasnije smo vidjeli planete, ali ne sve. Na kraju smo vidjeli sunce kako izlazi. Izašli smo iz Planetarija i ušli u rudnik te smo puno toga naučili. Na ulazu u rudnik piše: ,,Sretno!“ Vidjeli smo i prvog čovjeka koji je izumio padobran. Vidjeli smo razne stvari. Otišli smo i u Arheološki muzej. U Arheološkom muzeju je bilo puno toga što mi znamo, ali i onog što mi nismo znali. Vidjeli smo zamišljenu kuću od raznih prirodnih stvari. Vodičica nam je pričala o originalnoj Vučedolskoj golubici ili jarebici. Vodičica nam je pokazala pravu mumiju. Na njoj smo vidjeli rupu iz koje su joj vadili organe. Kada je sve završilo otišli smo u suvenirnicu. Tamo smo mogli kupiti što smo poželjeli. Daria Lukić, 5.c

STUDENI

Pretplatnici Hrvatske glazbene mladeži posjetili su Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog 14. 11. 2015. U predvorju dvorane dočekali su nas glazbenici Zagrebačke filharmonije te su se učenici mogli upoznati sa zvukom i izgledom mnogih instrumenata. Neki naši učenici isprobali su zasvirati na harfi, kontrabasu i na raznim udaraljkama. Zatim smo se uputili u Veliku dvoranu na koncert Karneval životinja. Osim ove skladbe, orkestar nas je iznenadio još nekim skladbama i ulomcima: Ulomci iz Labuđeg jezera, Bumbarov let, Rossinijev, Duet mačaka. Orkestrom je dirigirao Alan Bjelinski, a nastupalesu balerina Edina Plićanić, male balerine i dvije sopranistice. Učenici su uživali u ovom glazbenom doživljaju.

Učenici 2.c razreda i polaznici dramske grupe posjetili su 24.11.2015. kazalište Trešnja u Zagrebu.Pri dolasku smo ušli u dramsku sobu tj. gledalište. Gospođa koja radi u kazalištu nam je pokazala 3 zastora koji se otkrivaju pri početku predstave. Saznali smo što je biljeter. To je osoba koja se brine o gledateljima (zaštitar). Poslije razgovora morali smo se podijeliti u dvije grupe.Jedna je grupa razgledavala kazalište dok je druga učila kako se glumi u predstavi. Naučili smo da se pozornica ne može zapaliti. Kada je druga grupa došla sa razgledavanja, svi smo stali na krug koji se okreće. Nakon vrtnje na krugu, naša je grupa išla razgledavati kazalište. Razgledavali smo prostorije. Kasnije smo se vratili na pozornicu. Obukli smo svoje kape i cipele i krenuli dalje u autobus. Lara Jelača, 2.c


Comments

    There are no comments for this Glog.