De atoombom nl

In Glogpedia

by NXPower
Last updated 7 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Physics
Grade:
9

Toggle fullscreen Print glog
De atoombom nl

Nuclear Bom

Kernbommen gebruiken alfa-bèta-verval, en we weten dit omdat alfa-bèta-verval is het verval in wanneer u een extra neutron, die vervolgens isotoop dan moet breken om weer stabiel te worden krijgen, en dit is precies wat er gebeurt in kernsplijting, die de reactie voor de nucleaire bom.

Wanneer een isotoop zoals uranium-235 die stabiel absorbeert ander neutron, wordt het instabiel, en het neutron splitst de kern in kleinere stukken. Deze reactie wordt splijting, en brengt een grote hoeveelheid warmte en straling, die de explosie van de nucleaire bom.

How It Works:

This is a video of fission, which is a reaction a nuclear bomb has.

de geschidenis van de atoombom

The atomic bomb dropped on Nagasaki

Nuclear Reaction:

De atoombom werd voor het eerst geïntroduceerd, omdat veel wetenschappers deden experimenten om te zien of Niels de Jonge en hypothese John Wheeler's: Kan bevrijden neutronen creëren kernsplijting dat een ketting reactioncould een enorme hoeveelheid energieprestaties vrijgeven beginnen? Vervolgens worden alle experimenten gestopt toen wetenschapper Enrico Fermi creëerde de eerste controllled nucleaire keten reactie, door het verrijken van uranium isotoop, kunnen een duurzame keten reactie krijgen.

Wat gebeurt er in een kernsplijting bom


Comments