CSR i IC Group

In Glogpedia

by luka2554
Last updated 6 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
Economics

Toggle fullscreen Print glog
CSR i IC Group

CSR står for "Corporation Social Responsibility". CSR dækker en virksomheds aktiviteter, som har med socialt ansvar at gøre.Som alle store virksomheder føre IC Group også en CSR politik. IC Group er en dansk tekstilvirksomhed. I en ulykke på en tøjfabrik, hvor blandt andet IC Group fik produceret tøj, døde over 1.100 mennesker. Denne ulykke satte stor fokus på tøj- og modevirksomheders ansvar, overfor deres leverandørvalg og deres medarbejdere. Siden ulykken er der blevet foretaget flere initiativer, for at der ikke skal ske noget lignende.

CSR i IC GROUP

IC Group anvender flere modeller i deres CSR-arbejde. Ud fra deres rapport er det tydeligt at se, at de bruger den tredobbelte bundlinje som grundlag for deres CSR-politik. De har opdelt deres arbejde op mellem mennesker, miljø og profit. Ovenpå den model anvendes Ashbridge's model, som en mere detaljeret opdeling i virksomhedens CSR-aktiviteter. Til sidst har IC Group en Code of Conduct som løbende bliver opdateret.

Den tredobbelte bundlinje

For at IC Group kan forbedre deres CSR-politik, efter ulykken i Bangladesh, er det vigtigt at virksomheden aktivt gør noget ved deres strategi. Der bør være en større dialog mellem virksomhederne og fabriksejerne, som vil give en tillid til fabriksejerne, og samtidig vil give virksomheden en større indsigt i dagligdagen på fabrikken. Dette kan hjælpe med at undgå en ulykke magen til Bangladesh.

Dialog

Ashbridge's model

Forbedringer

Anvendelse


Comments

    There are no comments for this Glog.