Comunicarea

by loryrous
Last updated 4 years ago

Discipline:
Resources & Tools
Subject:
Homework & Study

Toggle fullscreen Print glog
Comunicarea

FORMELE

COMUNICAREAINTRAPERSONALA

Comunicarea intrapersonală se referă la gânduri, la sentimente, la modul în care nevedem pe noi înşine. In această situaţie suntem simultan emiţători şi receptori ai comunicării.

COMUNICAREAINTREPERSONALA

Comunicarea interpersonală este „un mod fundamental de interacţiune psiho-socială al persoanelor, realizat prin intermediul simbolurilor şi a semnificaţiilor sociale, în vederea obţinerii stabilităţii sau a realizării unor modificări de comportament individual sau la nivel de grup.

COMUNICAREALA NIVELUL GRUPULUI

Comunicarea de grup se deruleaza in colectivitati umane restranse si permiteschimburide idei si emotii, ofera conditii pentru impartasirea experientelor,discutii invederea aplanarii unor conflicte sau identificarea unor solutii de rezolvare a problemelor.

COMUNICAREAPUBLICA

Se refera la transferul de informaţii, opinii, idei cu un mesaj şi unscop, într-o situaţie publică. În general, aceasta implică folosirea unor mijloaceauxiliare (video, Power Point, grafice etc.) şi se bazează pe forme media(presă, TV,radio)

COMUNICAREADE MASA

Comunicarea de masă a reprezentat un salt uriaş, de la forma interpersonală (directă),spre cea instituţionalizată şi puternic tehnologizată (mediată), în contextul în caresocietatea omenească a ajuns la caracteristicile sale moderne de civilizaţie şi cultură.

COMUNICARII


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.