CommunicationHistory

by imarkeljevic568e14e5b7487
Last updated 5 years ago

Make a copy Make a copy function allows users to modify and save other users' Glogs.

Discipline:
Science
Subject:
Inventors and Inventions
Grade:
1,2

Toggle fullscreen Print glog
CommunicationHistory

BIJELI ŠUM

"Bijeli šum je mješavina zvukova slična onima koje bebe čuju dok su u majčinom trbuhu, a koji ih umiruju i opuštaju"Označavaju mješavinu zvukova određene frekvencije i ponavljanja-raspon frekvencija je od 20 do 20.000 herca"

"Od kućnih aparata proizvođači bijele buke su usisivač, ventilator, sušilo za kosu, perilica rublja, perilica suđa, radio aparati (šuštanje sa radija na frekvenciji koja nije zauzeta)- tu i zvuci prirode - šum valova, rominjanje kiše, cvrkutanje ptica, šuštanje lišća, žubor vode vodopada ili potoka.

Definicija:

Zanimljivosti:

Porijeklo:

Pozitivni učinci:

"Postoje i generatori-aparati za bijelu buku koja se "pravi" radi proizvodnje te vrste buke u terapeutske svrhe, za reguliranje poremećaja spavanja, prikrvanje osijećaja zujanja u ušima (tinitusa), oslobađanje od stresa".

Onima koji namjeravaju da posjete Beč, preporučuje se da posijete Kuću glazbe u kojoj postoji prostorija u kojoj se može čuti što beba čuje dok je u majčinom stomaku, a to su jasan, snažan i stalni zvuk protoka krvi kroz majčin krvotok i jaki otkucaji majčinog srca. Bebe još u maternici slušaju razne zvukove i već po rođenju raspoznaju majčin glas, a posebno ih zanimaju visoki tonovi.

Glog by:Ivana Markeljević


Comments

    There are no comments for this Glog.