Coco i Piu

In Glogpedia

by svicensy
Last updated 6 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Book Reports

Toggle fullscreen Print glog
Coco i Piu

Coco i PiuAlexis Deacon

Autor i il·lustrador: Alexis DeaconLloc d’edició: 2014, BarcelonaEditorial: Ediciones EkaréPàgines: 29Recurs de localització: Llibreria La Rateta; Poblenou, Barcelona.

Punts a destacar

Resum de l'obra

Activitat plantejada

Dos ous es troben junts a la sorra d’una platja, s’obren i d’ells neixen un ocell i un cocodril: en Piu i en Coco, els quals es reconeixen de seguida com a germans. Tot i que són molt diferents l’únic que importa és el seu amor incondicional. Tot canvia quan un dia descobreixen que no són germans i decideixen marxar amb els de la seva espècie, però aviat veuran que encara que físicament s’assemblen no encaixen amb la resta i que ells dos, el Coco i el Piu, són una família.

“-T’he trobat a faltar- va dir en Piu.-Jo també- va fer en Coco.-Germà?- va dir en Piu.-Digues- va fer en Coco.-Bona nit”.

Sara Vicens

1.Text-imatge:- La imatge i el text es complementen. - Imatges i text senzills, dotats d’humor, tendresa i simplicitat, però sense perdre la seva profunditat.- Les il·lustracions, permeten anticipar-nos al text de la història.- Diàlegs i il·lustracions concises que expressen emocions.

2.Tema:- Coco i Piu és un conte que desborda tendresa i innocència, tot un cant a les diferències i una gran lliçó. - El llibre ens fa reflexionar sobre temes com la integració, la solidaritat, les diferències, la identitat i la lliure elecció dels nostres companys de viatge.-És un tema profund, però tractat d’una manera sensible i acurada.

3.Personatges:-Animals humanitzats que permeten la identificació amb el lector i que agraden al públic infantil.

Objectiu de l’activitat: descobrir i treballar el discurs múltiple del conte i la relació entre text i imatge.L’activitat consisteix en fer seure als infants al racó de lectura de l’aula i ensenyar-los el conte, projectant únicament les imatges. Entre tots, hauran d’explicar-lo, anticipant-se i establint la relació entre el text i les il·lustracions. D’aquesta manera, malgrat les diferències entre uns i altres, podem enriquir-nos plegats i crear la nostra pròpia història.A continuació, se’ls explicarà el conte i s’establirà una mena de tertúlia literària, en la que cada nen podrà fer les seves aportacions lliurement.

Desborda tendresa i innocència, tot un cant a les diferències i una gran lliçó.

Intertextualitat amb ''Guyi Guyi'' amb originalitat

Gaudim amb els de P-4!


Comments

    There are no comments for this Glog.