Cleopatra

In Glogpedia

by Sorayaiscool
Last updated 8 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
Ancient History
Grade:
3

Toggle fullscreen Print glog
Cleopatra

Cleopatra is de geschiedenis ingegaan als een van de mooiste vrouwen. Volgens vele historici was ze zeer aantrekkelijk en kon ze vele mannen charmeren. Haar troeven waren haar schoonheid en haar aantrekkelijke stem waarmee ze zich door iedereen geliefd kon maken. Maar was ze wel zo mooi als men beweerde?

69 v.C: geboorte Cleopatra51 v.C: huwelijk Ptolemaeus XII Auletes48 v.C: minnares van Caesar44 v.C: relatie Marcus Antonius31 v.C: poging tot relatie met Octavianus31 v.C: Cleopatra pleegt zelfmoord2007 : ontdekking ware verschijning...

Cleopatra had een welbesproken liefdesleven. Vermits ze zo mooi was, werd ze door velen erg aantrekkelijk bevonden met als gevolg vele affaires. Haar huwelijk met Ptolemaeus liep mis door hun gezamenlijk verlangen naar de troon. Ze maakte gebruik van Caesar door een affaire met hem te beginnen waarna Caesar Ptolemaeus verjoeg en Cleopatra weer heerseres van Egypte liet worden. Ze kregen een zoon die Caesarion genoemd werd ondanks het feit dat Caesar hem niet wilde erkennen.

Geschiedenis

Tijdlijn

Liefdesleven

Ptolemaeus vs. Caesar

Marcus Antonius

In 44 v.C., nadat Julius Caesar vermoord werd, begon ze al snel een relatie met Marcus Antonius. Door haar verschijning viel ook hij meteen voor haar. Ze kregen twee kinderen: Alexander Helios en Cleopatra Selene. Volgens velen was hun relatie extravagant en erg gevaarlijk door de reputatie van Cleopatra.

Octavianus

Na de zelfmoord van Antonius, deed Cleopatra nog een poging om Octavianus te verleiden. Dit mislukte echter en door de teleurstelling van de afwijzing, beroofde ze zichzelf van het leven...

Cleopatra en haar vurig liefdesleven


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.