Carles Cano

by flanecito13
Last updated 6 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Book Reports
Grade:
1,6,7,8,9

Toggle fullscreen Print glog
Carles Cano

Carles Cano (Valencia, 1957), autor de literatura infantil i juvenil amb més de 50 llibres publicats en diverses llengües. A més d'aquest estil Carles treballa, entre altres, amb la poesia, el teatre i els comics. Este autor va començar la seua carrera literària en els anys 80, amb el seu primer llibre "Aventures de Potaconill" i actualment el seu últim llibre publicat és 29 poemes per al dia a dia i un per a la nit al 2015.Carles fa un gran us dels jocs de paraules i la creació de personatges i mons fantastics i extranys a les seues obres. A sigut guardonat amb diversos premis com el "Premio Lazarillo" en 1994 per T'he agafat, Caputxeta!

BIOGRAFIA

T'he agafat caputxeta és una obra de teatre plena dels personatges clàssics dels comptes com caputxeta, porcs o altres més llunyans a aquests com Frankenstein. Tota l'obra és un sinsentit, on aquests personatges és barregen al llarg de les cinc escenes que en trobem.PROPOSTA DIDÀCTICACom a proposta didàctica, crearem un llibre mòbil amb els contes clàssics que coneguen els xiquets perquè puguen barrejar-los com més els agrade.

T' he agafat Caputxeta

Unes vacances de por, és un llibre de gènere narratiu, el qual conta la història de Juanita Sense Por, una xiqueta que no sap què és sentir por. Juanita vull anar al Castell de Dràcula, ja que per a ella és una oportunitat única. En aquest Castell van passar coses molt estranyes ,Dràcula i els seus amics, ja no donaven por a ningú. Juanita vol ajudar-los i ve la gran oportunitat quan un grup d’investigadors s’apropen al Castell.PROPOSTA DIDÀCTICA En el llibre puguem veure com als monstres li agraden el rock and roll, per axó teniu que inventar-vos una cançó divertida per grups que tinga relació amb els personatges de la història.

Unes vacances de por

Contes per a tot l'any és un llibre que recull dins d'ell huit contes breus (dos per a cada estació de l'any) plens d'elements fantàstics. Aquestes històries les conta Pompeu, el jardiner, al protagonista del llibre cada vegada que aquest va a visitar a la seua àvia.PROPOSTA DIDÀCTICAEs divideix la classe en grups de 4 alumnes. Entre tots trien un protagonista per a un llibre i cadascú escriu una història que li ocorreix a aquest protagonista. Després entre tots pensen un títol per al llibre i fan il·lustracions per a les històries i una portada.

Contes per a tot l'any

"Veure la vida passant mentre un va contant"

NARRATIVA INFANTIL I JUVENILLes Falles (2015)¡Abuelooo! (2014)Set blancaneus y un nan (2012)Ratolí a la selva tropical (2011)La màquina dels contes (2002)Aventures de Potaconill (2003)

TEATREHistòries d’un espantaocells(2011)T’he agafat caputxeta! (1995)

POESIAPoemes sense diminutius (2007)

CÒMICSUn conte mexica(2014)

OBRES LITERARIES

CARLES CANO

Renée Gómez AracilAna Mayor BuadesSonia Justicia Milla Grup 1

Bibliografia http://carlescano.com/es/http://www.todostuslibros.com/autor/carles-cano


Comments

    There are no comments for this Glog.