Campania Globala pentru Educatie 2013

by livioara
Last updated 8 years ago

Discipline:
Resources & Tools
Subject:
Collaboration & Networking
Grade:
8,7,6,5,4,3,2,1

Toggle fullscreen Print glog
 Campania Globala pentru Educatie 2013

Stiati ca...?132 milioane de copii nu merg la scoala deloc, desi au varsta potrivita?61 milioane dintre acesti copii sunt de scoala primara?Pentru ca toti copiii din lume sa mearga la scoala sunt necesare 1,7 milioane de cadre didactice?Numai in Africa, de exemplu sunt necesare inca 1 milion de cadre didactice?

Daca scoala nu ar avea profesori?Cum ai afla daca ceea ce ai lucrat este bine?Poti intotdeauna sa inveti singur, fara sa iti explice nimeni lectiile?

1) Ce inseamna scoala pentru tine?2) Care sunt materiile preferate?3) Care este activiatea invatatorului intr-o zi de scoala?

Scoala Gimnaziala nr. 11 "St. O. Iosif" Brasov

Prof. inv. Primar Dobrescu Livia

”Fiecare copil are nevoie de un profesor.Profesori bine pregătiți pentru toți copiii”

CAMPANIA GLOBALĂ PENTRU EDUCAȚIEEDIȚIA 2013

Discutii

Pentru ca elevii să învețe, dar și pentru bunăstarea copiilor este important să se investească în cadrele didactice: profesorii bine pregătiți pot să facă față diversității la clasă - pot, de exemplu, să facă față diferențelor mari de vârstă de multe ori întâlnite în școlile din țările aflate în situații post-conflict armat -, pot reduce violența și asigura disciplina pozitivă și, prin educație cu privire la gen, pot sprijini mai bine participarea fetelor la educație astfel încât să asigure acestora șanse mai mari de reușită.

Dacă ne pasă cu adevărat de respectarea dreptului la educație pentru toți copiii și dacă dorim ca fiecare copil, tânăr sau adult care merge la școală să-și dezvolte abilitățile pe care le aduce o educație de calitate – de la abilitatea de a citi și socoti, până la gândirea creativă și analitică – singura soluție este să facem în așa fel încât fiecare elev să aibă acces la profesori bine calificați. Aceasta înseamnă că este nevoie de măsuri și de resurse financiare pentru crearea unui corp profesoral suficient de numeros, bine calificat, care să beneficieze de sprijinul necesar și să fie corect distribuit la nivel teritorial. Dacă punem preț pe educație, nu avem nicio altă alternativă.

Ce s-ar intampla ...??


Comments

    There are no comments for this Glog.