Beethoven

by yan12kai
Last updated 11 years ago

Discipline:
No category
Subject:
No topic

Toggle fullscreen Print glog
Beethoven

Ludwig van Beethoven

Considerat l'últim gran representant del classicisme vienès (després de Christoph Willibald Gluck, Joseph Haydn i Wolfgang Amadeus Mozart), Beethoven va aconseguir fer transcendir a la música del Romanticisme, motivant la influència de la mateixa en una diversitat d'obres musicals al llarg del segle XIX. El seu art es va expressar en nombrosos gèneres i encara que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitat internacional, el seu impacte va resultar ser sobretot significatiu a les obres per a piano i música de cambra.

Ludwig van Beethoven (16 de desembre de 1770 - 26 de març de 1827) fou un compositor, director d'orquestra i pianista alemany.El seu llegat musical es va estendre, cronològicament, des del Classicisme fins a inicis del Romanticisme musical.

Beethoven és un dels més grans i admirats compositors de tots els temps i se'l considera com el principal precursor de la transició del classicisme al Romanticisme. La llista d'obres és molt extensa. Podem destacar:9 simfonies 5 concerts per a piano 1 concert per a violí 1 triple concert per a violí, violoncel i piano 32 sonates per a piano 16 quartets de corda La Missa Solemnis L'òpera Fidelio


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.