Avantguardisme

In Glogpedia

by leolopez28156bae9542dfa8
Last updated 6 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Graphic Arts
Grade:
7,8,9,10,11

Toggle fullscreen Print glog
Avantguardisme

Cubisme

Avantguardisme

Videos i cançons

Fou un poeta català d’avantguarda i redactava articles de crítica social des dels corrents anarquistes i socialistes de l’època. Se’l considera un dels literaris catalans clau del segle XX. Posseeix un recull de poemes “El poema de la rosa als llavis” que s’ha convertit en lectura obligatòria. S’acostà a les avantguardes gràcies a que fou el propietari d’una llibreria. Sota la influència del cubisme i futurisme va escriure “Poemes en ondes hertzianes” i “L’irradiador del port i les gavines”

Podem treure les següents idees:Gust per la velocitat, el perill, l’agressivitat i la violènciaRebuig cap a tots els moviments anteriorsAtracció per la guerraRepulsió pel coneixement i la sabiesaProfund i explícit masclismeAnticomunisme

El dadaisme és un moviment creat per Hugo Ball a Suïssa, i es desenvolupa entre el 1916 i el 1925. El moviment pretén burlar-se dels artistes burgesos, mitjançant la sàtira.Per la seva banda, el surrealisme va ser creat per André Breton el 1924 amb l’objectiu d’alliberar la ment

Va ser un moviment pictòric importat a la literatura. Va aportar els poemes amb càrrega visual com els cal·ligrames. El màxim exponent a Catalunya fou Joan Brossa. Però, no van fer-se grans obres en català. A Europa, el més conegut és Guillaume Apollinaire.

Joan Salvat Papasseit

futurisme

Editors:Medir Blanes, Leo López, Miquel Martínez i Bernat rovira

“La màgia d'un mot -DADA- Que ha posat als periodistes davant la porta d'un món imprevist, no té per a nosaltres cap importància”


Comments

    There are no comments for this Glog.