Atemptats a Paris

In Glogpedia

by xemartija564e5b29aa136
Last updated 5 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Journalism
Grade:
7,8,9,10,11

Toggle fullscreen Print glog
Atemptats a Paris

Dades objectives del fet

Política

Atemptats a París

Què podem fer?

Artística

Conseqüències

En la nit del divendres 13 de novembre, fins a sis atacs simultanis en tres hores de pànic van sacsejar la capital francesa. Tres explosions van tenir lloc a Saint Denis, als voltants de l'estadi de França, on es disputava un partit entre França i Alemanya al que assistia el president François Hollande. Els terroristes varen utilitzar cinturons d'explosius. A banda de l'estadi, el restaurant 'Le Petit Cambodge', el local 'Belle Équipe', el bar 'Le Carillon', el Boluevar Fontaine i la sala d'espectacles Bataclan (antiga propietat de jueus) també van ser escenari d'altres atacs perpetrats per diversos homes armats amb kalashnikov (fusells) que, al crit de "Al•là és gran!" van disparar de forma indiscriminada contra tothom qui es creués en el seu camí, provocant el que fins avui és el major atemptat que ha sofert França en la seva història. Segons ha confirmat el Fiscal general, François Molins, els terroristes estaven coordinats en tres grups i van evocar tant a Síria com a l'Iraq abans d'atacar.

El president Hollande ha decretat l'estat d'urgència en tot el territori. S'han reforçat els dispositius de seguretat amb fins a 1.500 militars desplegats a la ciutat i els controls a la frontera. A més, estan prohibides les manifestacions, moltes de les principals atraccions turístiques de la ciutat romanen tancades i s'ha recomanat a la gent que, en la mesura del possible, evitin sortir al carrer. A més, s'han declarat tres dies (a partir del 15 de noviembre) de dol nacional.

Jean Jullien, 2015

Reflexió

El terrorisme de l'Estat Islàmic, tot i que té un règim amb representació territorial, és més aviat una idea que ha fet arrels en llocs molt diferents del món. No es pot combatre amb una intervenció militar.

1. Tallar les vies de finançament i proveïment logístic de l'Estat Islàmic.2. Neutralitzar les xarxes de captació i adoctrinament de l'Estat Islàmic.3. Donar suport a les forces democràtiques al món àrab.4. Reforçar a la societat civil a Síria i l'Iraq.5. Acabar amb les guerres a Síria i l'Iraq.6. Protegir els refugiats com a primeres víctimes de la barbàrie terrorista.7. Acabar amb les màfies que trafiquen amb persones.

L’atemptat ha deixat 130 víctimes mortals (89 d’elles a la sala Bataclan) i 352 ferits. Els terroristes morts, a dia d’avui, sumen una xifra de 7.


Comments

    There are no comments for this Glog.