Apa

In Glogpedia

by LuciaIonela
Last updated 7 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Life Science

Toggle fullscreen Print glog
Apa

ECONOMISITI APA,FITI ECO SI LOGICI!

Metode prin care poti economisi apa!1. Inchide robinetul cat timp te speli pe dinti. Poate nu economisesti foarte multa apa intr-o singura zi, dar cantitatea de apa pe care o economisesti astfel intr-o luna sau un an nu este deloc de neglijat!2. Inlocuieste baile in cada cu dusurile cat mai scurte si cu presiune mai mica a apei. Cinci minute de dus sunt suficiente pentru a te simti curat(a) 100% si unde mai pui ca economisesti apa si faci un bine planetei!3. Cumpara-ti o masina de spalat economica, cu consum scazut de energie. In acest fel, familia ta poate economisi pana la 300 de litri de apa pe luna.

APA- Lichid incolor, fără gust și fără miros, compus hidrogenat al oxigenului, care formează unul din învelișurile Pământului.Este Indispensabila in viata unui om.

Pentru activitatea organizată omenească,formele de folosintă (utilizare)pot fi următoarele: - în scopuri potabile si menajere:apa pentru baut,igienă corporală si igiena locuintei; - pentru nevoi publice:apa pentru intretinerea zonelor de locuit(stropit spatii verzi,spălat străzi,creat lacuri de agrement,fântâni etc)apa pentrutransportul căldurii în instalatiile de încălzire centrală,transportulunor deșeuri în afara zonei de locuit etc; -pentru asigurarea proceselor industriale de prelucrare a unor materii prime si materiale folosite direct sau indirect de catre om; -pentru irigarea unor suprafete de teren in scopul măririi productiei agricole; -pentru scopuri piscicole; -pentru transportul-navigatiei-(mărfuri si pasageri); -în scopuri energetice; -pentru agrement si scopuri urbanistice, -pentru evacuarea apelor uzate si murdăriilor solului.

APA

Lucrare realizata de: Balan LuciaClasa-A VIII-AProfesor :Moraru MarcelaScoala:Liceul Tehnologic Cristesti


Comments

    There are no comments for this Glog.