Antoni Tàpies

In Glogpedia

by AndreuTV
Last updated 6 years ago

Discipline:
Arts & Music
Subject:
Artist Biographies

Toggle fullscreen Print glog
Antoni Tàpies

En la seva obra més característica dins de l'informalisme matèric, Tàpies utilitzà tècniques que barrejaven els pigments tradicionals de l'art amb materials com sorra, roba, palla, etc. amb predomini del collage i l'assemblage, i una textura propera al baix-relleu.Tàpies definia la seva tècnica com a "mixta": pintava sobre tela, en formats mitjans, en posició horitzontal, disposant una capa homogènia de pintura monocromàtica, sobre la que aplicava la "mixtura", barreja de pols de marbre triturat, aglutinant, pigment i oli, aplicat amb espàtula o amb les seves pròpies mans.

Exposicions

Premi Wolf 1981Madalla d' or de la Generalitat 1983 Premi Princep d' Astúries 1990Preamium Imperiale 1990Medalla Picasso 1993Premio Valázquez 2003

Un dels llocs on va expossar aquest pintó català van ser:1948 — I Saló d'Octubre de Barcelona.(Primera)1956 — Galerie Stadler, París.1961 — Exposicions individuals a la Martha Jackson Gallery de Nova York, la Gres Gallery de Washington i la Galerie Stadler de París.2000 — Exposicions a l'Abadia de Santo Domingo de Silos de Burgos, el MNCARS de Madrid, la Galerie Lelong de París, la Pace Gallery de Nueva York, la Haus der Kunst de Munich i la Galeria Toni Tàpies de Barcelona.

Biografia

Antoni Tàpies va neixa a Barcelona el 13 de desembre de l' any 1923. Va neixa en una familia burgesa, culta i catalanista. Ràpidament neix una gran passió dels llibres i per l' art. I va morir el 6 de fabrer de 2012.

Obres Emblamàtiques

Antoni Tàpies va fer grans emblemes per el nostre país (Catalunya).Un clar exemple és la Sala Tàpies on es reuneix cada dimarts el consell executiu català. Mural del Pavelló de Catalunya a l'Exposició Universal de Sevilla de 1992

ANTONITÀPIES

Tècnica

Premis

Antoni Tàpies


Comments

    There are no comments for this Glog.