Anem a cuinar definitiu

In Glogpedia

by esanzsal
Last updated 6 years ago

Discipline:
Resources & Tools
Subject:
Finished Assignment Examples

Toggle fullscreen Print glog
Anem a cuinar definitiu

1.Fes una llista dels ingredients que necessiteu per elaborar la recepta de cuina:INGREDIENTS:1. ________________2. ________________3. ________________4. ________________

PRIMERA SETMANA D'ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES.FACULTAT DE MAGISTERI.Aprenentatge de la lectura i l'escriptura.Profesora: Nuria Olmos.Nieves Celda, Maria Matellán, Brisa Sánzhez i Elena Sanz.3º I. 2014-2015

ANEM A CUINAR!

Pragmàtic: Comprensió i producció d´una recepta de cuina simple. Discursiu: Treballar l´estructura de la recepta de cuina.Lingüístic: Treballar els verbs en infinitiu.

Elaborar una recepta de cuina i conèixer la manera de redactar-la.

Col•legi C.E.I.P. Ciutat Artista Faller, València.La nostra proposta didàctica va dirigida concretament a xiquets de 1er cicle de primària, especialment als xiquets de 2º de primària, al curs de 2.104-2.015. Aquest treball es portarà a terme al primer trimestre, aprofitant la festa de Halloween.

Continguts

Contextualització

2. Ordena els passos a seguir per tal que la recepta de cuina tinga sentit:- Estendre el glacejat per la galeta amb ajuda d’una manega pastissera. Convé delinear el borde, deixar reposar uns minuts i després omplir. Esperar 5 hores fins que s’assequi abans de pintar amb altre color, per a que no es mesclen. - Col•locar a la safata i fornejar a 180º durant uns 10 minuts, fins que es dauren els bordes. - Sacar la mantequilla o margarina del frigorífic per a que este a temperatura ambient. Preescalfar el forn 200º i folrar les bandeixes amb paper de forn. - Batre l’ou i incorporar a la mescla junt el sucre avainallat. Mesclar de nou fins que quede homogeni. - Estirar sobre una superfície plana empolvorada de farina amb ajuda d’un corró. Donar a les galetes forma de carabassa amb ajuda d’un retallador amb eixa forma o amb ajuda d’un gabinet. - Per a decorar las galetes s’elabora un glacejat: Batre en las varetes la clara de l’ou, el colorant i la llima fins que este pompós. Afegir el sucre glaç i continuar batent fins que tinga una textura mes o menys consistent, no massa líquida per a que no es vessi sota la galeta. - En un altre bol, tamitzar la farina amb la levadura i la sal. Ir agregant poc a poc a la mescla anterior, removent lentament per a que s’integren bé tots els ingredients. Seguir amassant fins que es puga manejar bé amb les mans. - Mesclar la mantequilla o margarina amb el sucre i batre en energia al voltant de 5 - 10 minuts, fins que haja blanquejat i este pomposa.

Activitats

És un gènere instructiu ja que hi ha que seguir uns passos marcats per la pròpia recepta. Aprofitem que té lloc a l´ús de l´àmbit quotidià de la vida del xiquet.

Objectiu i génere textual

3. Elabora una recepta de cuina:BON PROFIT !!!

Contingut pragmàticLectura de textos impresos i digitals, tant de l’àmbit escolar com de la vida quotidiana: normes, fulls d’instruccions simples, definicions simples, receptes, etc. (Comunicació escrita: llegir, de 2n curs, de l'Àrea de Valencià: Llengua i Literatura).

Contingut discursiuConeixement i ús, a partir de models, dels elements bàsics dels textos escrits que regixen la vida quotidiana de l’aula, com ara tirallongues, jeroglífics, cal·ligrames, faules, definicions simples i sopes de lletres, fulls d’instruccions, receptes i notícies senzilles. (Comunicació escrita:escriure.de 2n curs, de l'Àrea de Valencià: Llengua i Literatura)

Contingut lingüísticTemps verbals: infinitiu (Coneixement de la llengua, de 2n curs, de l'Àrea de Valencià: Llengua i Literatura)

- www.guiainfantil.com- www.docv.gva.es- DECRET 108/2014, de 4 de juliol, del Consell, pel qual establix el currículum i desplega l’ordenació general de l’Educació Primària a la Comunitat Valenciana. [2014/6347]

Bibliografia

1. Localitzar i recuperar la informació del text que necessitem.2. Identificar canvis d’ordre al text que fan millorar la comprensió.3. Ordenar i compondre el text escrit per tal de que el missatge tinga sentit.4. Comprendre la terminologia utilitzada.5. Seguir passos e instruccions.

Criteris d'avaluació


Comments

    There are no comments for this Glog.