Ана Франк

In Glogpedia

by Nataliiii
Last updated 5 years ago

Make a copy Make a copy function allows users to modify and save other users' Glogs.

Discipline:
Social Studies
Subject:
Jewish History
Grade:
7

Toggle fullscreen Print glog
Ана Франк

Неколико радника предузећа знало је за скровиште. То су били припадници покрета отпора, помагачи и веза са светом. Ана описује њихове покушаје да становнике скровишта орасположе. Сви су били свесни да ће, ако буду ухваћени, бити осуђени на смртну казну за скривање Јевреја. Ана, блиска са свим помагачима, у дневнику је користила псеудониме.

Франкови - Јевреји који нису практиковали све обичаје јудаизма; живели у мешовитој заједници Јевреја и нејевреја различитог порекла.Ана је рођена у Франкфурту, али јој је током детињства немачко држављанство одузето. Анина породица се 1934. сели у Амстердам. Породица Франк, постала део од 300.000 Јевреја који су у периоду 1933-1936. напустили Немачку.

Ана Франк(1929-1945)

Амстердам

Анине теме: односи у породици;компликован однос с мајком; осећања, амбиције, уверења, туга због бакине смрти. Сазревши, пише и о апстрактнијим темама (о људској природи, о Богу), о ограничењима након окупације.

Ана и Марго су, надајући се повратку у школу, училе у скровишту. Услед анксиозности од затвореног простора, страха од хапшења и свађа у скровишту, Ана од септембра 1943. узима капи за умирење.

Франкфурт

Берген-Белзен

Аушвиц


Comments

    There are no comments for this Glog.