Μέγας Αλέξανδρος

In Glogpedia

by TasosK1998
Last updated 7 years ago

Discipline:
Social Studies
Subject:
Ancient History

Toggle fullscreen Print glog
Μέγας Αλέξανδρος

Ο μεγαλύτερος στρατηγός όλων των εποχών, ο σπουδαιότερος κατακτητής που το όνομά του έγινε θρύλος στους αιώνες, γεννήθηκε το 356π.Χ., γιος του Φίλιππου και της Ολυμπιάδας. Μεγάλωσε έχοντας δάσκαλο τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και πρότυπό του τον ήρωα Αχιλλέα, που θεωρούσε πως ήταν πρόγονός του. Μικρός δάμασε τον Βουκεφάλα, ένα ατίθασο και άγριο άλογο που κανείς δεν μπορούσε να ημερέψει και που τον συνόδεψε στις κατακτήσεις του, μέχρι τα σύνορα της Ινδίας.Ο Αλέξανδρος ανέβηκε στον θρόνο σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Το Έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Θήβες (335 π.Χ.) Γρανικός (334 π.Χ.) Μίλητος (334 π.Χ.) Αλικαρνασσός (334 π.Χ.) Ισσός (333 π.Χ.)Τύρος (332 π.Χ.)Γάζα (332 π.Χ.) Γαυγάμηλα (331 π.Χ.) Περσίδα πύλη (330 π.Χ.) Σογδιανή (327 π.Χ.) Άορνος (327-326 π.Χ.) Υδάσπης (326 π.Χ.) Μαλλοί (326 π.Χ.)

Το έργο του Αλέξανδρου, από την πολιτιστική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική σκοπιά κι αν το δει κανείς είναι εξαιρετικό και θετικό. Η αφομοίωση μεταξύ τους διαφορετικών και μακρινών λαών, η συνάντηση ανάμεσα σε αντίθετους πολιτισμούς και αντιλήψεις που επεδίωκε, η διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας, της τέχνης, της επιστήμης της Ελλάδας είναι η αρχή μιας καινούργιας εποχής κατά την οποία οι αξίες του Ελληνισμού θα γίνουν κληρονομιά όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από φυλετικά και πολιτικά κριτήρια.

Επιπλέον γνώση

Οι περισσότερες περιοχές που κατακτούσε τον είχαν σαν λυτρωτή και δεν τον θεωρούσαν τύραννο...

Επιπλέον γνώση

Πηγές:Google.com (εικόνες)agiotatos.grwikipedia.org

Μέγας Αλέξανδρος Ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών

Βιογραφία

Μάχες

Ένα video για την μάχη της Ισσού

Ο Μέγας Αλέξανδρος κατόρθωσε να κατακτήσει την τεράστια έκταση από την Μακεδονία μέχρι την Ινδία μεσα σε 13 χρόνια!


Comments

    There are no comments for this Glog.