Albert Einstein

by segito
Last updated 7 years ago

Discipline:
Science
Subject:
Other

Toggle fullscreen Print glog
Albert Einstein

Albert Einstein

Data de naixement i defunció

?

?

Quines repercussions van tenir les seves investigacions dins de l'àmbit social

Biografia:

Quines van ser les seves aportacions dins de l'àmbit de la ciència.

Albert Einstein va nèixer el14 de març del 1879 - Princeton, Estats Units i va morir el 18 de abril del 1955

Albert Enstein va ser un dels físics més grans de tots els temps, encara que no només va dominar l'aspecte científic, també va ser filòsof. Va ser capaç de contradir idees científiques que fins a aquest moment eren intocables.

Va néixer a la ciutat alemanya de Ulm, cent quilòmetres a l'est de Stuttgart, en una família jueva. Els seus pares eren Hermann Einstein i Pauline Koch. Pauline tocava el piano i li va transmetre al seu fill el seu amor per la música, però també la seva "perseverança i paciència". Del seu pare, Hermann, va heretar certs caràcters com la generositat i l'amabilitat que va caracteritzar a Albert. Va ser premiat amb un Nobel per ser l'autor de les teories general i restringida de la relativitat i per les seves hipòtesis sobre la naturalesa corpuscular de la llum. És probablement el científic més conegut del segle XX. Va passar la seva joventut a Munich, on la seva família tenia taller de màquines elèctriques. Quan era jove mostrava una curiositat per la naturalesa i una capacitat molt gran per entendre els conceptes matemàtics. Als dotze anys ja coneixia la geometria d'Euclides.Als 15 anys, la seva família es va traslladar a Milà, Itàlia, a causa dels fracassos en els negocis, Einstein va abandonar l'escola. Va passar un any amb els seus pares a Milà i va viatjar a Suïssa, on va acabar els estudis secundaris, i va ingressar en l'Institut Politècnic Nacional de Zurich.Durant dos anys Einstein va treballar fent classes particulars i de professor suplent. En 1902 va aconseguir un treball estable com a examinador en l'Oficina Suïssa de Patents a Berna.

A quin camp de la ciència es va dedicar?

1. Va ser el pare de la famosa teoria de la Relativitat, va contribuir a projectar el nostre espai d'una forma diferent i a entendre el nostre entorn, temps i univers des de punts de vista inimaginables en aquell moment. 2. El efecte fotoelèctric: Consisteix en l'emissió d'electrons per un material quan es fa incidir sobre ell una radiació electromagnètica 3. El moviment browniano: Moviment aleatori que s'observa en algunes partícules microscòpiques que es troben en un mitjà fluid.4. Va contribuir en la utilització de l'energia atòmica (la bomba atòmica es va fer gràcies al seus estudis).

Bibliografia

http://es.wikipedia.org/wiki/Albert_Einsteinhttp://www.biografiasyvidas.com/monografia/einstein/http://www.biografiasyvidas.com/biografia/e/einstein.htm

Einstein va revolucionar la nostra visió de l'espai, el temps establint així bases per a impressionants descobriments tecnològics presents en l'actualitat.

NOM:Sergi Calle CrespoIES DOMÈNEC PERRAMON


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.