9N-On és la democràcia?

by JamieSouthonIPC
Last updated 6 years ago

Toggle fullscreen Print glog
9N-On és la democràcia?

ELLS VOLEN QUE CALLIS

Després que 1,8 milions de persones sortissin al carrer el passat 11 de setembre expressant la seva voluntat de votar, uns dies més tard, Artur Mas va convocar per al 9 de novembre una consulta en que els catalans podien expressar la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya. El Tribunal Constitucional va tombar aquesta consulta afirmant que era il·legal i Mas va convocar llavors un procés participatiu, que el TC també va tombar però que es va celebrar perquè el govern i els partit a favor de la consulta van considerar que allò ja era un greu atac contra la llibertat d'expressió. El 9N van sortir a votar 2,3 milions de persones, però el govern espanyol no tindrà en compte l'opinió d'aquesta gran part de Catalunya, ja sigui a favor de la independència o en contra. Ho qualifiquen de fracàs.

2.345.144 personesEs van pronunciar sobre el futur polític de Catalunya el 9 de novembre. Un fracàs?

"La consulta és profundament antidemocràtica"Mariano Rajoy (PP)

"El referèndum no es celebrarà: la democràcia ha guanyat."Alicia Sánchez Camacho (PP)

Els alumnes del nostre institut que ja tenen 16 anys van poder anar a votar, segurament la majoria per primera vegada. No sabem quants alumnes hi van participar però des de la revista animem que tant si han votat com no, la propera vegada que tinguin l'ocasió que no la desaprofitin, perquè és una oportunitat que se'ns escolti.

Què ha passat?

Vídeo de l'Assemblea Nacional Catalana

ELLS VOLEN QUE PARLIS

1. La llarga cua per votar en una escola de Gràcia. 2. El president de la generalitat Artur Mas, votant envoltat de periodistes.

Els resultats


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.