3MKMA Glogger

by kjartman
Last updated 8 years ago

Discipline:
No category
Subject:
No topic

Toggle fullscreen Print glog
3MKMA Glogger

Dere skal nå i gang med å forberede dere til terminvurdering i FPF og VPF. Vi bruker en ny(?) webtjeneste som heter Glogster til å hjelpe oss! Glogster er en måte å lage "multimediale" plakater på. Disse plakatene kan vi printe ut og henge i klasserommet. Vi kan også dele linkene til plakatene på fellesbloggen. Jeg har opprettet en skolekonto på Glogster og betaler $8 for dette per måned. For $8 får jeg oversikt over alle deres glogger, og kan gi dere brukernavn/passord slik at dere kan lage egne glogger.Vi slipper også reklame:) Jeg har troen på at alle dere kjekke elever i 3MKMA er med på å prøve dette. Sammen blogger OG glogger vi for å lære!

3MKMA

- glogger pensum!

What to do!

Lese min Glog og se "Glogster in 90 seconds" video.

Bruke litt tid på å bli kjent med Glogster. -Endre profilbilde....-Skrive kort om deg selv...-Lagre glogster i bokmerkene dine.

Logge inn på Glogster med brukernavn/passord som jeg gir dere på papir.

Dere skal alle bidra til hverandres læring ved å lage en glogg om et tema fra læreplanmålene i FPF. Her er deres individuelle oppgaver. Spør om du lurer på noe eller trenger inspirasjon/veiledning/hjelp til hva du kan ha med osv. Det er lov å bytte oppgave med andre i klassen. Da må jeg få beskjed om dette. Det er også lov å jobbe sammen (2 og 2) om en glogg, men bare hvis det er naturlig å slå sammen to emner til en glogg. Husk å ta hensyn til opphavsrett om du bruker andres åndsverk. CC lisensierte bilder, lyd, video bør krediteres med navn. ____________________________________Martin - Fortellerteknikker i filmYvonne - Dramaturgi i film. Hollywoodmodellen. Mats - Tegnlære (symboler/ikoner/indeks)Frederik - Filformatene vi bruker på media. En kort innføring. Hein Georg - Retorikk i reklameRebekka - Etikk i mediaLise Marie - Lovverk innen medieproduksjonAnne - HMS på skolenElisabeth - Kildekritikk og hvorfor det er viktigMikal - Forskjellen på reklame, informasjon og journalistikkMarita - Nye medier og hvordan de har påvirket oss og samfunnetAmanda - MediepåvirkningSophie - Ytringsfrihet/demokrati Roger - Den norske medieideologien i korte trekkKenneth - Typografi. En kort innføring. Kristoffer - Makt og medier (eierkonsentrasjon og krysseierskap) Line - De ulike medieideologiene med eksemplerLinn Hege - De ulike samfunnsformene med eksemplerVeronica - Komposisjonsprinsippene med eksempler Janne - Hvordan jobber en Journalist? Celia - Fortellerteknikker i grafisk /artikkeldesignJeanette - Blender/lukker/ISO. En kort innføring. Kent Ove - Ulike journalistiske sjangrer

Lage en testglogg om deg selv og dele linken til gloggen på din blogg! Glogg og blogg altså. Din testglogg MÅ inneholde: * Bilde(r) og tekst om deg* Bakgrunn* Grafikk * En Youtube film alle bare MÅ se* Min. 5 inspirasjonsbilder/designEllers står du fritt til å velge annet innhold. Del Gloggen på din Wordpressblogg. Det finnes en egen "publish to wordpress" funksjon. Når det er gjort kan du begynne på oppgavegloggen. Se punkt 5 for detaljer.

PRINT! Den ferdige gloggen din skal printes og henges opp i klasserommet. Har du problemer med å printe kan du logge inn på min data og printe derfra.

Del også din ferdige glogg på din blogg OG undersiden "Glogger" på vår wordpress fellesblogg.

Les og kommenter andre elevers glogger. Dere får karakter/tilbakemelding på deres glogger via Glogster eller Wordpress.

Når vi er ferdig med gloggene, fortsetter vi arbeidet med å forberede oss til muntlige terminvurderinger i FPF og VPF. Dere får tid på skolen i uke 2 til å lage utvalgsmapper og jobbe med presentasjonene. Dere skal ha klart 2 utvalgsmapper. En for hvert av fagene. Disse skal dere lage som undersider på wordpress bloggene deres. Dato for terminvurdering blir: Torsdag og Fredag uke 2(13. og 14. januar)Tidspunkt for hver elev kommer snart. Det blir 10+10 min med presentasjon i FPF og VPF. og 10min med spørsmål/svar. Altså 30 min per elev. Bruk powerpoint eller lignende. Det er lov å ha et ark med notater med inn. Lykke til!

TORSDAG&FREDAG

UKE 1

6TIMER

INFO:

Glogster in 90 seconds!


Comments

 • KIMBERH 7 years ago

  KIMBERH's avatar

  Hay lots of IMFO i like it ,you keep it up!!!! ....... you should look me up ........ well see you soon!!

 • Peaceout2012 7 years ago

  Peaceout2012's avatar

  what languge do you speak?

 • donnadixie 7 years ago

  donnadixie's avatar

  oooh spanish

 • butterfuly 7 years ago

  butterfuly's avatar

  nice