Next-Gen

Les paraules perdudes

by spalau
Last updated 4 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Beginning readers

Test Glog

LES PARAULES PERDUDES

És una activitat promoguda des de la comissió de la biblioteca que té com a finalitat la motivació per la lectura i la incentivació de l’ús de la biblioteca. És una adaptació d’una de les idees del llibre “La Biblioteca, el cor de l’escola” d’en Jaume Centelles.Es proposa un joc que consisteix en relacionar una sèrie de paraules o expressions amb els títols i portades d’uns llibres. Es treballa dins del marc de les estratègies de comprensió lectora de fer prediccions i inferències.Està adaptada a 3 nivells: P5 i 1r (una paraula perduda), 2n i 3r (tres paraules perdudes) i 4t i 5è (cinc paraules perdudes).Els coordinadors de l’activitat són els alumnes de 6è que, per torns, controlen el llibres llegits i el material utilitzat. Tenen la col•laboració de la bibliotecària ja que la biblioteca és alhora municipal.

- Cartells per provocar l’expectació- El calendari dels coordinadors del joc- Tres caixes (una per cada un dels tres nivells) amb les col•leccions de llibres.-Targes de les paraules perdudes de diferents games de colors segons el nivell.-Les portades escanejades de cada un dels llibres amb velcros per enganxar les paraules perdudes.- Les graelles de préstec- Les taules de control dels participants.- Els solucionaris pels coordinadors.

pREPARACIÓ I RECURSOS

1. L'alumne tria un llibre de la cistella del seu nivell. Fa prediccions de quines poden ser les paraules perdudes observant el títol i la portada.2. Els alumnes de 6è fan el registre corresponent, tant a la taula de préstec com a la de control de participants.3. Un cop llegit el llibre l'alumne fa inferències per buscar les paraules perdudes. Aquestes inferències les explicita al coordinador de 6è.4. Quan les troba enganxa les paraules perdudes a la portada preparada amb velcros.5. Si no està bé ha de rellegir el llibre o agafar-ne un altre.6. Si ho ha fet bé se li fa una fotografia amb la portada del llibre.7. A partir del segon llibre s'afegeix a la fotografia una estrella per cada llibre ben resolt.8. Aquestes fotografies queden exposades a la biblioteca

juny 2013

DESCRIPCIÓ


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.