Next-Gen

Gemma Lienas

by marifiest
Last updated 5 years ago

Discipline:
Language Arts
Subject:
Literature

Toggle fullscreen Print glog
Gemma Lienas

María del Carmen Pérez MartínezDidàctica de la llengua i la literatura ICurs:2012/13

(Barcelona, 1951) és una escriptora catalana. Llicenciada en Filosofia i Lletres per la UAB, va exercir com a professora i editora abans de començar a escriure. La seva primera obra publicada és Cul de sac, una novel·la juvenil publicada el 1986. Des de 1985, Gemma Lienas ha escrit i publicat un gran nombre d'obres literàries destinades a adults, joves i infants: El diari lila de la Carlota, Així es la vida, Carlota, El final del Joc, Atrapada al mirall, Una nit, un somni o Bitllet d'anada i tornada. D'altra banda, com a activa feminista, també ha escrit assaigs sobre diferents temes lligats al món de la dona, per exemple: Rebels, ni putes ni submises o Pornografia i vestits de núvia. Font: Viquipèdia

Fonts d'Informació:Textos: Lienas, Gemma(1986): Cul de sac, Editorial Empúries, BarcelonaFotos: http://www.gemmalienas.com/?lang=CaInformació biogràfica: http://ca.wikipedia.org/wiki/Gemma_LienasVideo: http://www.youtube.com/watch?v=ZcoOFL811MQAudio: http://www.catradio.cat/audio/255462/Cul-de-Sac-de-Gemma-Lienas-editorial-Edicions-62

Amb la mà dreta agafava la pistola i amb l’esquerra s’aguantava la dreta. Va apuntar. Va sonar un tret.

En Ramon (...) va cavalcar la moto amb el cos encara malalt i un únic pensament al cap: la Berta.

GEMMA LIENAS I MASSOT

En Ramon tenia la Berta molt a la vora, li havia posat una mà a l'espatlla i ella no s'havia enretirat. Cada cop se sentia menys amo de la situació. La cervesa li pesava a l'estómac i al cap.

Alguna vegada t'has endinsat en un cul de sac?

En Tomeu ho havia resolt en una tarda. Li havia presentat uns pinxos que traficaven en droga. “Aquest és el negoci que em cal per sortir-me´n d’una vegada”.

No veia res, donava gas, s’accelerava, l’agulla de l’indicador de velocitat marcava 80, (...) i de sobte, un cop i, un dolor agut al cap, i res més.

ALTRES LLIBRES RECOMANATS


Tags

Comments

    There are no comments for this Glog.