Glog thumbnail

To view Glogster properly,
use the Flash Plug-in. If your system is not playing correctly, download a new plug-in.

Glog text

poster yourselfПрограми за заштиту деце на интернету

Савети како бити пажљив на фејсбуку.poster yourself

Поpostстоје и програми за пречишћавање садржаја. Они су направљени да препознају садржај који може бити штетан за младе кориснике.

Извор текста: Википедија Извор слике: Сигурност на интернету, страница са фејсбукаposter yourself

poster yourПројекат "Безбедан интернет" ОШ "Краљ Петар Први" Ниш

Најбоља заштита је да родитељи знају шта њихово дете ради на интернету. Постоје софтвери који бележи шта се радило на рачунару, адресе које су посећивање тако да родитељи у сваком тренутку могу бити у току како њихово дете проводи време на интернету.

poster yourselfК9 ВЕБ Протектион представља програм који на једноставан може да забрани, прати или лимитира одрећене веб сајтове, употребу чет соба и осталих онлајн алата.

poster yourselfТакви програмистварају три врсте листа: 1. црна листа (сајтови који се блокирају) 2. бела листа (сајтови који се могу посећивати) 3. неутрална листа Тако се родитељима омогућава да спрече посету непримерним сајтовима од стране њихове деце.

Произвођачи софтвера су направили посебне веб читаче за децу. Они су направљњни да буду сигурни за децу, али да ипак дозволе сурфовање на интернету. Ти веб читачи су шарени, са звучним ефектима и тако привлаче пажњу деце. Имају доста алатки: приступе Флаш игрицама, портале за децу и спискове са провереним страницама за одређен узраст.poster yourself Најпознатији читачи за децу: Буди броузер, Пик броузер, Мај кид броузер, Кидзуи...

Glog thumbnail

Images on Glog

Click on the thumbnail to see original image.

Image